Algemene oefentherapie

 

039 gymming

ALGEMENE OEFENTHERAPIE

043 walking stick

VITAAL OUDER WORDEN

040 physiotherapy 2

CHRONISCHE PIJN

029 rehabilitation 3

PARKINSON

033 yin yang

DUIZELIGHEID KLACHTEN

014 rehabilitation 5

 SLAAP PROBLEMEN

Oefentherapie voor behandeling van:

Houdings- of bewegingsklachten

Hoofdpijn- en stress/spanningsklachten

Rug-(hernia’s) en bekkenklachten

Arm- schouder- en nekklachten

Ademhalingsklachten

Arbeidsgerelateerde klachten

Heup- knie- en voetklachten

Motorische klachten

Incontinentieklachten

Chronische aandoeningen

Slaapproblemen

Duizeligheid klachten

Een insufficiënte/slechte houding

Bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daardoor zien we klachten ontstaan op alle leeftijden. Denk daarbij aan nek- schouder- en rugklachten. Deze klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting bij zwaar tillen, pijn onderin de rug als gevolg van een insufficiënte zithouding. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan Parkinson, Chronische pijnklachten, Reuma of Astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.
In alle gevallen kunt u de klachten aanpakken, verminderen en vaak zelfs opheffen.

Oefentherapie Dudok werkt volgens de methode Mensendieck. Een actieve behandelmethode waarbij u samen met uw therapeut kijkt naar uw leefstijl, de lichaamshouding en de manier waarop u beweegt. De Oefentherapie heeft een holistische aanpak. Daarnaast is vaak niet alleen houding of verkeerd zitten, maar het kan ook zijn dat u ook veel te lange werkdagen maakt zittend achter uw bureau. Of dat u te weinig lichaamsbeweging ondervindt. Houding en beweging is een gewoonte (je herkent vaak iemand aan zijn loopje) en door pijn ga je vaak anders bewegen om de pijn te vermijden. Helaas is dat meestal niet de goede manier van bewegen, waardoor je juist de klacht in stand houdt.

De therapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen. Daardoor bent u samen met uw therapeut in staat uw klachten aan te pakken, waardoor de pijn vermindert en zelfs vaak opgeheven kan worden. Hiermee voorkomt u nieuwe klachten en kan u een recidief voorkomen.

2855351 scaled

Houding-check:

Doordat we meer bewust zijn gaan leven, gezond zijn gaan eten, vinden we een goede houding ook meer belangrijk.

Denk aan het gebogen lopen bij het ouder worden. Het hangen van pubers op school of thuis aan tafel. Goed te weten dat je middels een goed opgebouwde houding meer alert bent, sterker, je beter en/of meer zeker voelt. Daarnaast ben je in staat klachten te voorkomen. Je bent meer bewust van houding en beweging waardoor je eerder klachten kan opsporen. Oefentherapie Dudok kan middels een vrijblijvende houding -check advies geven.

Wat staat u te wachten?

Een prachtige therapie die verder gaat dan sporten in een sportschool en massage. De bewustwording staat centraal.
Door de
intensieve individuele aanpak wordt de behandeling op maat gemaakt. Tijdens het intake gesprek wordt er een duidelijk plan van aanpak besproken. We zetten de behandeling in, waarna we na enkele weken een evaluatie moment plannen.
Belangrijk is dat u van te voren weet wat u kan verwachten. Bij afronden van behandeling wordt er, indien gewenst, een passend vervolg besproken om al het geleerde in te laten slijten. Denk dan aan een passende sport, beweging, hobby.

Daarnaast biedt Oefentherapie Dudok u de gelegenheid in kleine groepen wekelijks te oefenen om het geleerde in groepsverband te trainen.
Bij vragen neem vrijblijvend contact op met Oefentherapie Dudok.

PLAATJES 03
PLAATJES 02