Slaapoefentherapie

Krijg inzicht in uw slaap en leer beter slapen!

039 gymming

ALGEMENE OEFENTHERAPIE

043 walking stick

VITAAL OUDER WORDEN

040 physiotherapy 2

CHRONISCHE PIJN

029 rehabilitation 3

PARKINSON

033 yin yang

DUIZELIGHEID KLACHTEN

014 rehabilitation 5

 SLAAP PROBLEMEN

Slecht slapen doen we allemaal wel eens. Dit kan komen door het weer, stress of omdat er de volgende dag iets spannends gaat gebeuren. Als dit van ‘eens’ naar ‘vaak’ veranderd, kan dit verschillende problemen in het dagelijkse leven met zich meebrengen. 

Ervaart u de volgende problemen tijdens het slapen:

  • Moeit met inslapen?
  • Regelmatig wakker worden uit de slaap?
  • Moeite om ’s nachts weer in te slapen na het wakker worden? – Vroeg wakker worden en dan niet meer kunnen slapen?
  • Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap?
  • Overmatige slaperigheid en moeheid overdag?

U bent dan bij oefentherapie Dudok op het juiste adres!

MQRZnK t20 d1NLXo
time to get up t20 4EXWNA

Invloed van slapen op het dagelijks leven

Er zijn verschillende factoren die de slaap kunnen belemmeren. Lichamelijke klachten zoals pijn of plasdrang kan daar één van zijn. Een ander oorzaak is meestal spanningen die door aanhoudende drukte overdag vaak pas in bed worden verwerkt. Aanhoudende gedachten ontnemen je de rust die nodig is om te kunnen slapen. Naar mate de slaaploosheid langer voortduurt, ontstaat er een negatieve cirkel. Overdag functioneer je minder goed door het oververmoeid zijn. Op korte termijn kun je verschillende klachten ervaren, zoals sneller geïrriteerd en prikkelbaar, sneller emotioneel en vermoeid zijn. Daarnaast kunt u concentratie- en geheugenproblemen, neerslachtigheid, darmklachten, hoofdpijn en pijnlijke spieren door verhoogde spierspanning hebben. Op langer termijn heeft de slapeloosheid grote gevolgen voor de gezondheid. Er is hogere kans op het krijgen van depressie, overgewicht en suikerziekte. Daarnaast werkt je afweersysteem minder goed, waardoor je vatbaarder bent voor infecties. Kortom, de slapeloosheid blijft zo voortduren en je komt in een vicieuze cirkel terecht die je niet meer zelf kunt doorbreken.

Oefentherapie bij slaapproblemen

De oefentherapeut heeft een erkende paramedische opleiding en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Daarnaast is er een verplichte cursus afgerond om slapeloosheid te behandelen. Binnen de behandelingen krijgt u inzicht in hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen en hoe gezond slaapgedrag wordt bevorderd. U krijgt hoge kwaliteit oefenstof die op maat wordt gemaakt op uw unieke verstoorde slaappatroon. De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

paRJA1 t20 8BnZ9j