Over ons - Caroline Hoeks

Caroline Hoeks

In 1992 studeerde ik af aan de opleiding Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam. Na enige waarnemingen ben ik een eigen praktijk gestart in Driebergen-Rijsenburg. Na ruim 14 jaar met veel plezier gewerkt te hebben ben ik met mijn man en 3 kinderen naar Amerika verhuisd.

In 2012 ben ik als herintreder aan een nieuw avontuur begonnen in het prachtige MC Dudokpark te Hilversum. De Praktijk oefentherapie Dudok voelt goed. De samenwerking met andere disciplines in het pand is een absolute meerwaarde voor het vak Oefentherapie, als voor mijn cliënten. De lijntjes zijn kort en daarom is er sprake van, indien gewenst, regelmatig onderling contact. Ik voel me als een vis in het water. Het vak oefentherapie blijft boeiend en ik geniet steeds weer gezamenlijk met de cliënten te zoeken naar mogelijkheid de klachten aan te pakken.

Ik ben gek van mijn gezin & honden. Gelukkig houd ik naast werk nog genoeg energie over voor hen, een sociaal leven en sport. 

Mijn collega Karin heeft afgelopen jaren vaak waargenomen tijdens vakantieperioden. Fijn dat zij nu alweer enige tijd ons team Dudok versterkt. Naast de algemene Oefentherapie heb ik mijn specialisaties en ben ik aangesloten bij; ParkinsonNet, DuizeligheidNet, SlaapSlim & Slaapoefentherapie en het netwerk Chronisch Pijn. In 2020 ben ik afgestudeerd leefstijl coach aan de academie voor Leefstijl en Gezondheid. 

Ik hoop u graag te mogen ontmoeten in onze praktijk Dudok!

Hartelijke groet,

Caroline Hoeks

Karin Jessurun

Karin Jessurun

Mijn naam is Karin Jessurun. Afgestudeerd in 1985 aan de opleiding Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam. Gelijk daarna ben ik gestart met mijn eigen praktijk in IJsselstein. Hier werk ik met enorm veel plezier  3 dagen per week !! Op woensdag en vrijdag ben ik (al weer een paar jaar ) aan het werk in de praktijk oefentherapie Dudok in Hilversum van Caroline Hoeks. Het allerleukst aan mijn vak is als je door goed observeren samen met de cliënt iets ontdekt in het beweeggedrag waar ze zich helemaal niet van bewust zijn maar wat de oorzaak blijkt te zijn voor de klachten. En vooral om daarna te kunnen bijdragen aan het terugkrijgen van de eigen regie. Dat de cliënt zelf aan de slag kan met het verminderen en voorkomen van de klachten. Persoonlijk ben ik echt iemand van : “leer/zeg mij wat ik er zélf aan kan doen”, waarschijnlijk daarom dat ik dat met enthousiasme en overtuiging aan anderen kan overbrengen. Of het nou gaat om houdingscorrectie bij tieners, jarenlang terugkerende rug- of nekklachten, revalidatie na een operatie of oefenen bij een chronische ziekte als bijvoorbeeld Parkinson. 

Samenwerken met andere disciplines, zoals podotherapeuten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten, vind ik erg belangrijk. Ik ben van mening dat dit een enorme meerwaarde voor de cliënt heeft.

Mijn specialisaties zijn :

  • ziekte van Parkinson
  • Slaapoefentherapie
  • Duizeligheids klachten