Vitaal ouder worden

Maar niet voor iedereen vanzelfsprekend

039 gymming

ALGEMENE OEFENTHERAPIE

043 walking stick

VITAAL OUDER WORDEN

040 physiotherapy 2

CHRONISCHE PIJN

029 rehabilitation 3

PARKINSON

033 yin yang

DUIZELIGHEID KLACHTEN

014 rehabilitation 5

 SLAAP PROBLEMEN

Veel mensen denken dat bepaalde klachten die optreden naarmate men ouder wordt niet meer te genezen of te verminderen zijn. “Het hoort bij de leeftijd”, “het lichaam slijt”, zijn bekende uitspraken. Het ouder worden gaat vaak gepaard met een verminderd uithoudingsvermogen, een stijfheid van gewrichten, een verminderde balans. Door de afname van energie en de verminderde souplesse ben je dan vaak geneigd minder te gaan bewegen. Klachten nemen toe wanneer je minder gaat bewegen, waardoor je in een vicieuze cirkel belandt. Wanneer je dus in beweging blijft kunt u klachten voorkomen en/of verminderen.

Artrose Osteoporose
Ziekte van Parkinson Rugklachten
Stijve gewrichten Moeite met bewegen
Hart-en vaatproblemen Ademhalingsproblemen
Verminderd evenwicht/ balans Diverse pijnklachten

 

Wat kan Oefentherapie Dudok voor u betekenen?

Het is van groot belang te blijven bewegen! Belangrijk is dat je dat doet op een verantwoorde manier waarbij u zich houdt aan uw eigen grenzen. De Oefentherapeut kan u daarbij begeleiden om allereerst een behandelplan op maat te maken.
Enerzijds ontstaat er een oefenschema om uw klachten/ beperkingen aan te pakken. Door de pijn te verzachten, klachten te verminderen en ziekteprocessen af te remmen verbeterd u de kwaliteit van uw leven.

Anderzijds gaat u functioneel oefenen, dat wil zeggen dat alle oefeningen en bewegingsadviezen geïntegreerd worden in uw dagelijkse activiteiten. Denk bijvoorbeeld bij het wandelen bewust aan de tips die u hebt doorgenomen met uw oefentherapeut, waardoor u beter gaat lopen. Doordat u bewuster gaat bewegen gaat u beter bewegen. Wij willen immers zo lang mogelijk zelfstandigheid blijven leven en de regie over het leven zo lang mogelijk vasthouden. U komt weer beter in uw vel te zitten en uw leven wordt weer zonniger!

De oefentherapie is gericht op het verbeteren en behouden van; de mobiliteit, spierkracht, conditie, evenwicht/balans. Vervolgens wordt er gewerkt aan de houdingscorrectie en het bewust beter bewegen (Tillen, bukken, lopen…). Er kan aandacht besteed worden aan valtraining en valpreventie.

Uw oefentherapeut is een bevoegd paramedicus die expert is op het gebied van houding en beweging. Daarnaast is uw therapeut uw eigen persoonlijke coach

INFORMATIE

Adres: Hoge Naarderweg 3, 1217 AB Hilversum
Tel: 06 – 21 833 919
Email: info@oefentherapie-dudok.nl

elder woman uses laptop P7HXE7M kopie